torstai 10. huhtikuuta 2014

Rakennustyömaan valmiudet

Talon rungon "säältä suojaan",  vesikattoon asti pystyttää palkkaamamme työmiehet.
Kun päätimme ottaa talon runkomateriaaliksi Lammin kiven, pyysimme heiltä konsultaatiota, paljonko tämänkokoisen talon pystytys pitäisi suunnilleen maksaa.

He tiesivät käytettävien kivien määrän ja pystyivät sitä kautta määrittelemään noin hintatason, joka oli yksi kriteeri meille kun päätimme kivitalo materiaalin toimittajan.

Tämän perusteella löysimme paikallisen urakoitsijan, jolta pyysimme tarjouksen. He tarkistivat myös kivien määrän Lammilta ja tiIailevat nyt tavaraa työmaalle suoraan Lammilta. Viestittely johti yhteisymmärrykseen, mutta halusimme silti ns "mustaa valkoisella" sopimuksen, joka on harvinaista talon rakennuksessa, sillä usein hyväksytty tarjous on määriteltävän työn "sopimus".

Urakoitsijan porukan työn jälkeä olemme nähneet tuttavien rakennus projektissa, jossa he ovat olleet myös kivitalon runkoa pystyttämässä.

Halusimme silti saada paperin, jossa on tarkemmin määritelty vastuut ja velvollisuudet puolin ja toisin ja jossa sinettinä on molempien osapuolten allekirjoitus tästä yhteisymmärryksestä.

Saimme urakoitsijaltamme esitäytetyn sopimuslomakkeen, joka on RT 80265 lomake.
Kävimme tämän vielä yhdessä läpi kun tapasimme ja tarkensimme lomakkeeseen tietoja.















Nyt kun laskuja on alkanut tulemaan eri työvaiheista, olen joka kerta myös tarkistanut yrityksen tiedon siitä, että yritys kuuluu verottajan ennakkoperintä rekisteriin.
Asian voi nykyään itse tarkistaa yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä.


Usein työmiehille olisi hyvä tarjota jonkintasoiset sosiaalitilat, joka myös sopimuksessa mainitaan ja meille saapui työmaakoppi tontille viime viikolla joka ratkaisee tämän asian. Tila toimii myös työkalujen säilytyspaikkana ja taukotilana. Tämä koppi meillä oli myös edellisessä talon rakennus projektissa ja siellä on tullut vietettyä tunti jos toinenkin.





















Lisäksi työmaalle rakennetaan vielä Biolan kuivikekäymälälle runkoa.
Kun tälle ei enää työmaalla ole tarvetta, jatkaa se matkaa mökille.

Työmaan puitteet rakentamisen aloittamiselle ovat siis nyt kunnossa.






















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti