keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Muutto ja pienet juhlat

Kevät on hektistä aikaa ja kaiken rakentamisen ja remontoimisen keskelle meille tuli vielä toinen väliaikaisen asunnon muutto ennenkuin pääsemme asettumaan uuteen kotiin todennäköisesti ensi keväänä.

Tiesimme jo syksyllä kun muutimme pois omakotitalosta paritaloon, että joudumme tekemään vielä toisen muuton kun väliaikaisen asuntomme omistajat palaavat ulkomaan komennukselta pois kesän kynnyksellä, mutta syksyn asuntomarkkinoilla vapaiden vuokra-asuntojen kohdalla oli pattitilanne. Eli jos meinasi pysyä samalla postinumero alueella, silloin vaihtoehtona oli ottaa vastaan vuokra-asunto, josta joutuisimme vielä keväällä lähtemään pois tai muuttaa kauemmaksi. 

Vaikka muuttoa on raskasta tehdä, löydän siitä myös hyviäkin puolia, kuten sen, että tavarat tulee taas kerran käytyä läpi sekä on parempi mahdollisuus tehdä inventaariota että mitä sitä oikein tarvitseekaan, kun tilat pienenevät.

Entisen väliaikaisen asunnon ollessa 86m2 kaksikerroksinen paritalo, olemme joutuneet taas siirtymään pienempään, 65m2 yksitasoiseen kerrostaloon. Molemmat asunnot ovat kolmioita ja kuin ihmeen kaupalla, mahduimme tavaroidemme kanssa sisään ja asunnon pohja on todella toimiva. Plussaa on lasitettu parveke, joka ainakin vielä toimii pienenä varastona, kunnes kaikki tavarat löytävät tiensä oikeille paikoilleen. Tässä saa nyt sitten olla kauemmin, eli seuraava muutto on sitten isompaan omaan omakotitaloon. Tämä järjestely kolmen lapsen kanssa vaatii joustavaa asennetta, että tämä on vain väliaikaista ja tulossa on jotain parempaa. 

Tämän projektin myötä tulee useimmat asumismuodot siis tutuksi ja varmasti osaamme kaikki taas arvostaa sitä omaa kotia kun sinne pääsemme. Lapset sopeutuvat nyt siihen, ettei heillä ole tällä hetkellä omaa huonetta vaan siskokset jakavat huoneen. Tavaroita on karsittu myös rankalla kädellä, eikä se ole tuntunut olevan heille edes kovin suuri ongelma, mikä myös tarkoittaa että parhaimmat puuhat saa kasaan hyvinkin yksinkertaisista aineksista. Heille nämä asunnon vaihdot tuntuvat ehkä enemmänkin hauskalta seikkailulta ja pyöräretkiä tontille odotellaan kovasti kun näin alkuvaiheessa siellä on paljon näkyviä muutoksia.



















Juuri ennen muuttoa juhlimme vielä tämän vuoden tulevaa koululaista, joka täytti 7 vuotta.
Juhlijoita odotettiin jännittyneinä ja pöydänkattaminen oli sankarin käsialaa pikkusiskon avustamana. 





 















Toistaiseksi olemme pysytelleet kotisynttäreissä ja ne ovat olleet kivoja. Synttärien ulkoistamiseksi on nykyään varsin kattavat valikoimat, joten jos ja kun sen aika ehkä joskus tulee, vaihtoehtoja ainakin löytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti