sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Automaattinen nosto-ovi autotalliin

Viime vuoden lopussa etsittiin autotalliin ovea. Autotalli & varasto tila on n 50m2 lämmin tila, jossa tullaan säilyttämään kahta autoa sekä varasto tavaraa.
Autotalliin on myös käynti erillisestä sivuovesta, joten tämän vuoksi autotallin nosto-ovi on pääosin autojen sisään -ja ulos ajoa varten.
Ovi on 5000mm leveä ja 2210mm korkea.

Tarjoukset pyydettiin Crawfordilta, Hörmannilta ja Turnerilta.

Alunperin ovi pyydettiin sävytettäväksi tiettyyn Ral väriin, mutta hinnat sävytyksen suhteen nousivat jopa yhdellä valmistalla 700 eur, joten päädyimme jättämään sen pois.

Aiemmassa talossa meillä oli Hörmannin automaattinen nosto-ovi mallia LPU 40 sileällä silkgrain pinnoitteella, joka oli sävytetty haluamaamme ral värisävyyn. Ovikoneistona oli perusmallin Promatic, joka toimi moitteettomasti mutta välillä tuntui aika hitaalta odotella oven rullausta ylös ja alas, joten nyt oli hakusessa hieman nopeampi koneisto.

Kaikki 3 valmistajaa tarjosivat mitä pyydettiin, mutta hintahaarukka oli jopa 25% halvimman ja kalleimman välillä koskien samantasoisia ovia.

Päädyimme lopulta tuttuun Hörmann lämpimän tilan oveen mallia LPU 40 L vaakaura kuvioinnilla ja pinnoitteeksi valitsimme uuden Sandgrain pinnan.
Sandgrain mallissa RAL värisävyjä oli vain muutama tarjolla, joista valitsimme tumman harmaan RAL 7016.

Ennen päätöksen tekoa kävimme vielä katsomassa Hörmann "showroomilla" sandgrain pinnoitetta vs sileä pinta ja niiden materiaali ja sävyeroa.

Talon ulkopuoliset peltiosat ovat Ruukin RR23 sävyä, joka vastaa enemmänkin RAL 7024 sävyä, joten mietimme olisiko sävyero liian suuri, mutta nyt kun ovi on paikoillaan, sävyeroa ei juurikaan huomaa.

Oven nostokoneisto on mallia Supramatic ja meillä on 3 erillistä BiSecur käsilähetintä, jotka toimivat myös avaimenperinä.
BiSecur on saanut Red Dot design award muotoilu palkinnon vuonna 2011 sen ylellisestä ulkomuodosta. Lisäksi näissä painikkeissa on muutamaa eri mallia, jotka sisältävät innovatiivisia teknisiä ratkaisuja kuten kyselypainike, joka osoittaa onko ovi kiinni vai auki.
Ohessa kuva Hörmann oven sandgrain pinnoite vasemmalla vs sileä pinnoite oikella

Sandgrain pinnoite L mallin vaakaovessa


Hörmann Supramatic koneisto ja Bisecur avaaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti