sunnuntai 17. marraskuuta 2013

[Espoo] Suomen luontokeskus Haltia

Päätimme koko perheen voimin lähteä pienelle rmetsäretkelle meille uuteen paikkaan, Suomen luontokeskus Haltia:an, joka sijaitsee Espoossa, aivan Nuuksion Kansallispuiston läheisyydessä.

Olin etukäteen tutkinut Haltian nettisivut, jotta sain tietoa, että siellä on mahdollista liikkua rattailla.
Aiemmin olemme tyttöjen kanssa retkeilleet Sipoon korvessa, mutta nyt uuden perheenjäsenen myötä kun matkassa on taas rattaat, ei niillä siellä voi liikkua.

Koska kyseessä oli pieni metsäretki, teimme mukaamme myös pienet eväät ja lähdimme matkaan jo aamupäivästä, jotta olisi valoisaa liikkua.

Reitiksi valikoitui 1,4 km lenkki, jonka ajattelimme sopivan hyvin juuri ennen lasten lounas - ja päiväuni aikaa.
















Maisemat retken varrella olivat upeat




































































Innokkaat retkeläiset

























Huomasimme retken aikana, ettei siellä oikeastaan ollutkaan paikkaa missä voisi syödä omia eväitä,  joten omia eväitä ei luultavimmin ole suunniteltu siellä syötävän, jonka vuoksi päätimme mennä Haltia keskuksen ravintolaan lounaalle sekä näyttelyyn ja täytyy sanoa, että maisema ravintolan ikkunasta oli hieno ja lounas hyvää.


















































Lopuksi vierailimme vielä näyttelyssä. Eri näyttelytiloja oli muutama ja siellä oli lapsille kiinnostavaa näkemistä ja jopa tekemistäkin. Kivoin juttu taisi olla interaktiivinen Suomi kartta, jota kävelemällä sai tietoa Suomen eri luonnonpuistoista.












































































Tästä luontopäivästä jäi hyvä fiilis ja otin mukaani pari lehtistä mukaan, jotta saisin vinkkejä muihinkin hienoihin paikkoihin pk-seudulla, jonne voisimme perheenä mennä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti