maanantai 1. heinäkuuta 2013

Eva Solo - 100 years of Danish design

Tanskalainen Eva Solo on yksi merkki, jonka tuotteita kotiimme on kertynyt muutama.
Tanskalaisethan tunnetaan skandinaavisesta designista ja tähän joukkoon Eva Solo myös kuuluu.
Tänä vuonna tämä merkki juhlii 100 v taivaltansa ja matka tuntuu jatkuvan

Kotiimme on kerääntynyt muutama Eva Solo suosikki.

Ensisijaisesti Eva Solo tuo minulle mieleen keittiö tuotteita, mutta heidän valikoimissaan on myös tuotteita muihinkin tiloihin.

Enimmäinen Eva Solo hankinta on ollut jääkaappikaadin- joita nyt on kertynyt jo kaksi kappaletta.
Tämä mahtuu hyvin jääkaapin oveen säilöön ja on varmaan aika monen ensimmäinen Eva Solo hankinta talouteen. Tämä on myös mielestäni tuote, josta Eva Solo tunnetaan parhaiten.























Toinenkin hankinta sijoittuu keittiöön ja on termoskannu. Tämä on ollut kovassa käytössä juhlien aikaan sekä varsinkin joulun aikaan, jolloin siellä on usein glögiä






















Kolmaskin esine menee vielä keittiö kategoriaan, sillä se on munakello.
Toiminnallisuudeltaan varmaan samanlainen kuin muutkin munakellot, mutta tässä viehätti tuo esineen minimalistinen ulkonäkö
















Neljäs esine on sisustuskäyttöön, Eva Solo Smiley kulho, joka on sisältä täyttynyt pienistä johdoista, korvakuulokkeista jne. Yläosa on päivittäisessä käytössä, milloin minkäkin säilytyspaikkana.
Jokaisessa kodissa on varmaan jokin pöytä / taso / esine, jolle kerääntyy päivän aikana jos mitäkin pientä ja hieman isompaakin tavaraa, meillä se on tämä taso ja juuri tämä kulho.


















Viides esineemme onkin ulkokäyttöön ja se on tarkoitettu muiden kuin meidän käyttöön, eli linnuille lintulauta.
Tämä kirkas lasinen lintujen syöttö astia onkin yllättävän hyvin kestänyt vuodenaikojen vaihtelut.

Linnut sen sijaan eivät ole vierailleet liian usein ja astia ei ole vielä kertaakaan kokonaan tyhjentynyt- ongelma voi olla sijoituspaikka, joka ei taidakaan olla paras mahdollinen?

Kevät talvella kun ruokaa oli vielä paljon jäljellä ja ilmat alkoivat lämmetä, lopputulemana lintujen ruoka oli pilaantunut astian alaosassa. Astian pohjalla on pieni ilmareikä, mutta reikä oli ilmanvaihteluiden vuoksi luultavimmin hieman kosteudesta tukkeutunut, jolloin ruokakin pohjalla alkoi kostua lasin pohjalle, kun lasiin päässyt alapuolelta kunnolla ilmaa.























Mieleeni ei tule kovin montaa tuotemerkkiä, joiden tuotteita meillä on useampi kuin yksi. Näissä on usein hienon design muotoilun lisäksi idea, joka on käytännöllinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti