maanantai 10. marraskuuta 2014

Talon ikkunat ja ovet asennettu

Aloitimme alkuvuodesta etsimään talollemme ikkuna -ja ovitoimittajaa.
Talossa on ikkunapintaa aika paljon ja ikkunakoko on jossain kohden isoa, jonka perusteella muutama toimittaja putosi pois jo sen vuoksi, etteivät he pystyneet toimittamaan arkkitehtikuviin piirrettyjä ikkunoita ja lasiovia.





























Kriteeneinä oli siis ensisijaisesti etsiä toimittaja, joka pystyisi tarjoamaan arkkitehtikuvien kokoisia ikkunoita ja ovia. Etsimme nyt myös toimittajaa, joka tarjoaisi kiinteitä ikkunoita (MEKA), ja avattavia ikkunoita (DK) kääntökippisaranoinnilla.

Ikkunoihin on nykyään saatavissa myös erilaisia pintoja ja valitsimme talon aurinkopuolille Sumcool pinnan. Tämä ominaisuus tosin tuo ikkunasävyn hieman erisävyiseksi kuin täysin kirkas lasi.

"Pilkington Suncool™ 70/35 tarjoaa ihanteellisen ratkaisun yhä kasvavaan tarpeeseen tehdä rakennuksista mahdollisimman energiatehokkaita tarvitsematta tinkiä sisään tulvivan luonnonvalon määrästä. Pilkington Suncool™ 70/35 -lasin kokonaisuudessaan alhainen auringoenergian läpäisy ja erittäin korkea valonläpäisy tekevät työ- tai asuinympäristöstä mahdollisimman mukavan ja esteettisesti viihtyisän.

Kesäkuussa sovimme kaupat Klas 1 toimittajan kanssa. Heidän kautta tulisivat myös kaikki lasiovet ja ulko-ovet jotka olisivat Kaskipuun tuotantoa.

Toimitus sovittiin syyskuun alkuun, jolloin saisimme soiton hyvissä ajoin ennen toimitusviikkoa.

Kaikki ei ole kuitenkaan mennyt sovitusti; Ikkunat tulivat pari viikkoa myöhässä sovitusta aikataulusta ilman ennakkoilmoitusta myöhästymisestä. Ne eivät tulleet kaikki kerralla ja lopulta saimme tuotteita, joita tilausvahvistuksessa oli meille myyty, mutta jota he eivät pystyneetkään lopulta valmistamaan. Tästä ei myöskään meille ennakkoon ilmoitettu vaan  näin asiakkaana tuotteiden vasta saavuttua huomasimme puutteet.
Lisäksi kahdessa ikkunan sisäkarmissa oli naarmuja sekä pari ulkokarmia sai kuljetusvaurioita kuljetusliikkeen toimesta. 
Korjauksia on nyt tehty toimittajan puolesta vielä viime viikolla; Lisäilty DK ominaisuuksia, tuuletusheloituksia, vaihdettu väärä ulko-ovi tilattuun versioon eli  reklamointi heidän kanssaan vielä jatkuu.















Ikkunoita ja ovia varten Lammi kiven harkkoon uritettiin apukarmeille tilaa.









































Tarkoitus oli asentaa ikkunat kiinni siten, ettei ikkunakarmin sisäpuolelle tarvitsisi tehdä asennus reikiä. Asennuslevyksi työmaalla taivutettiin naulauslevy, jonka toinen pää laitettiin ikkunan ulkokarmiin kiinni ja toinen pää suoraan harkkoon kiinni.
Tätä varten taivutettiin työmaalla itse naulauslevyt "asennusraudoiksi", joita laitettiin per ikkuna n 4-6 kpl.

Pienet ikkunat laitettiin kiinni siten, että ikkunan ulokopuolelle tehtiin ns. stoppari, joka piti ruudun paikallaan asennuksen aikana.

 Naulauslevyt on Helsingin ruuvipalvelusta.

 






































Isot ikkunat ja lasiovet vaativat kokonsa ja painonsa vuoksi nosturin avuksi.
Tätä varten tilasimme Leinoliftiltä nosturin, joka pystyi tuomaan imukupilla ikkunan tai oven jopa talon yli.





















Nostopäivä venyi yli 10 tuntiseksi ja lopulta tarvitsimme vielä toiseksi päiväksi erillisen nosturin isoimman ikkunan asennusta varten. Ikkuna sijaitsee parvekkeen alla, jonka vuoksi nosto imukupilla ei ollut mahdollista vaan koneella saatiin "työnnettyä" ikkuna muutaman hengen voimin sille tehtyyn aukkoon.



































Näin talvea vasten talo on nyt säältä suojassa ja se on tärkeää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti