perjantai 14. kesäkuuta 2013

Kodin muutos- Pesutilan poreamme ( ennen ja jälkeen kuvat)

Kun suunnittelimme taloamme, teimme silloin pesuhuoneeseen poreammeelle varauksen tekemällä sähkösyötön sekä vesipisteen ammehanalle. Kattoon laitettiin ammeen kohdalle tunnelmaksi ledi valoja.

Vuodet ovat vierineet, eikä varausta ole tullut toteutettua kun asunnossamme on myös kylpyamme, jota olemme tarvittaessa käyttäneet. Kylpyamme sijaitsee asuntomme ylimmässä kerroksessa, joka on lastemme valtakuntaa ja jossa heidän huoneensa myös sijaitsevat. Muut kodin toiminnot pääasiassa sijaitsevat keskikerroksessa, kuten tämän projektin pesuhuone. 

Iltaisin, kun lapset ovat jo suorittaneet iltapuuhansa, tulee yläkertaan harvemmin mentyä, joten ajatus toteuttaa viimeinkin poreamme projekti alkoi keväällä olla ajatuksissa senkin vuoksi, että ritiläpenkit, jotka tilassa olivat, alkoivat kerätä tavaraa ympärilleen ja tila alkoi näyttämään varastolta.

Perheessämme on toiminut hyvin työnjako, jossa minä suunnittelen ja etsin materiaali vaihtoehdot valmiiksi, jotka sitten yhdessä miehen kanssa köymme läpi ja teemme päätöksen. Pääosin mies sitten tekee projektin toteutuksen.

Ohessa lähtökuva, josta näkee, millainen tavaransäilytyspaikka tilasta oli tullut

Tilan koko määritti ammeen koon, sillä halusimme, että amme tulee upotettua ja sille pitää vielä rakentaa reunat, jonka vuoksi poreamme sai maksisissaan olla 1600  pitkä ja 70 leveä.
Poreamme on mallia Westerbergs, jonka ympärille on rakennettu metallikiskoista kehikko.

Reunoille liitettiin vesivanerista levyt, joka sahattiin oikeaan mittaan ja vesieristettiin


Laattojen tarve oli alle 2 neliötä ja kun projektia alettiin puuhata, tarkoitus oli saada se viikon sisään valmiiksi. Emme taaskaan olleet varautuneet siihen, että ns. "heikoin lenkki" aikataulutuksessa olisi laattojen odotus.

Sopivan laatan löysimme Pukkilan valikoimista. Mietin pitkään yksivärisen Cincan ja Cinca Mixin välillä, mutta ratkaisu löytyi aikataulutuksesta, jossa laattojen toimitus Italiasta kestää n 6 viikkoa ja kuin ihmeen kaupalla Pukkilan Turun varastossa Cincan Mix laattaa oli kaksi 2 neliön laatikkoa valmiina, joista toinen laitettiin tilaukseen ja saapui muutamassa päivässä.


Ihmetys oli suuri kun laattoja alettiin sovittaa kohteeseen sillä niissä ei ollutkaan mitään symmetristä väritystä jokaisessa laatassa vaan laatat olivat kaikki värityksen sommittelussa erilaisia.

Ohessa 3 samanlaista laattaa rinnakkain, josta näkee värityksen eroavaisuuden
Ei auttanut jäädä miettimään sen suuremmin sommittelua vaan laittaa laatat paikoilleen sen suurempia kuvioita miettimättä.

Lopuksi saumaus tumman ruskealla sauma-aineella, metallilistat paikoilleen ja silikonit sekä ilma-ritilä paikoilleen niin amme osio oli valmis. Sen kaveriksi hana seinään ja ammetta pääsi testaamaan.

Lisäsimme vielä seinään paikan kynttilöille ja amme projekti oli valmis


Poreamme toimii usein kylpyammeena, sillä siitä lähtee aika kova ääni kun poreet laittaa päälle.

Tämä kuitenkin muutti tilan sen oikeaan tarkoitukseen ja tämä toimii nyt tilana niin kuin se alunperin on suunniteltu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti