torstai 7. marraskuuta 2013

Vaatteiden huoltoa

Yritän pitää huolta vaatteista, joka tarkoittaa, että kun vaatteet on pesty, ne silitetään ja viikataan tai laitetaan henkareihin.
Itseasiassa tykkään silittämisestä, vaikka muistoissa on au-pair ajan 6 h silitys sessiot.

Aiemmin silitin vaatteiden lisäksi myös vuodevaatteet ja pyyhkeet. Edelleen silitän vuodevaatteet nyt kun mankeli on väliaikais asunnon aikana evakossa, mutta pyyhkeiden silittämisestä olen luovuttanut.

Silittäminen on siitä mukavaa, että käden jäljen näkee heti.

Silitysrautamme tie päättyi muutama viikko sitten kun se vahingossa tipahti päälläolevan kuivausrumpun päältä. Väliaikais asunnossamme ollaan edelleen siinä tilanteessa, että kaikilla tavaroilla ei ole luonnollista säilytyspaikkaa ja sen vuoksi välillä tälläisiä vahinkoja sattuu.

Sain siis tilaisuuden etsiä uuden kumppanin jatkamaan matkaani vaateiden huollossa.
Parikseni valikoitui Braun TexStyle 7, jossa on erillinen irtopohja herkimmille materiaaleille, esim neuleille.





Usein tulee myös käytettyä tarraharjaa, eli siistittyä vaatteet hiuksista ja muista nöyhtistä, jotka kerääntyvät vaatteisiin. Tämä on toki myös vaatteiden materiaali kysymys, eli jotkut materiaalit vaan keräävät enemmän puoleensa kaiken.
















Aika tuore hankinta vaatteiden huollossa on nypynpoistaja. Olen hieman vastaan sitä ajatus maailmaa, että kaikkeen ongelmaan on ratkaisuna jokin oma kone. Tämä nypynpoistaja kuuluu tähän kategoriaan, mutta vuosien mietinnän jälkeen päätin kokeilla, onko siitä apua.

Ohessa on yksi onnistunut esimerkki lapsen mekosta, joka oli täysin nukkaantunut. Nypynpoistaja tuntui poistavan nypyt kyllä pois yllättävän helposti.
Ainoa negatiivinen asia laitteesta on se, että laitetta pitää käyttää hellästi, sillä se saattaa väärin käytettynä tehdä vaatteeseen reiän, kuten minulla kävi yhdelle omalle neuleelleni, eli sitä ei saa painaa liikaa vaatetta vasten.























Tämä mekko sai kuitenkin nypynpoistajan käsittelyn jälkeen uuden elämän

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti